13 May 2013

Olympus OM-D EM-5 Pil Omru

TAŞINDIK: http://halkboyleistiyor.com

Uçakta + dün müzede + bugün 5-6 tane sokakta olmak üzere tek şarjla OM-D'de 782 tane fotoğraf çekmişim! Bunların 555 tanesi RAW + JPEG, kalanlar sadece JPEG. Ayrıca 280 saniye kadar da video var. Henüz pil tamamen tükenmedi ama sonuna kadar bitirmeye de niyetim yok.

İnanılmaz! Olympus'a göre CIPA standartlarında 360 poz veriyor olması lazım. Ben flaş kullanmadım, titresim azaltıcı hep açıktı, çektiğim fotoğrafların yarısından çoğuna bakmadım (deklanşöre yarım basıp hemen ekranı kapattım), %95 oranda LCD ekranı kullandım ve gene %95 Panasonic 14-140mm ile çektim. RAW ve RAW+JPEG arasında geçiş yapmak için fn2 tuşunu kullandım. Genelde otomatik ISO açıktı ve A modunu kullandım ama arada M moduna geçip ISO ve diğer değerleri elle ayarladım.

Arada sildiğim fotoğraf da oldu ama kaç tane sildiğimi hatırlamıyorum. Yani gerçek rakam 800'ün üzerinde olabilir. Normal bir çekim gününde bu rakama gelebilir miyim emin değilim. Düğünde "pil zayıf" uyarısı çıkana kadar 630 kare civarı dayanmıştı. Belki de bu sefer pek düşünmeden (özellikle müzede) ardarda çektiğim için pil bu kadar dayanmıştır, emin değilim. Yani makine açıkken genelde çekim yaptım, bir süre çekmeyeceksem kapattım.

Geçen cuma-pazar arası Peru'da Amazon turu yaptım. Yanımda OM-D + 14-140mm Panasonic + 20mm f1.7 Panasonic, D800 + 55mm f2.8 micro ve 14-24mm f2.8 AF-S vardı. Fotoğrafların %95'ini OM-D + 14-140mm ile çektim. Aslında Amazon turu hesapta yoktu, boş zamanı değerlendireyim demiştim yani yanımdaki aletler balta girmemiş ormanlar ve nehirler için uygun değildi. Artık olduğu kadar :) Gene OM-D'nin tek pili ile bütün günü idare edebildim, sadece son gün artık havaalanına giderken yolda pil zayıf uyarısı verdi.

OM-D'yi kullandıkça alışıyorum. Kullandıkça eksikleri de meydana çıkıyor ama genel toplamda kesinlikle çok iyi alet. Birçok durumda DSLR taşımaya gerek kalmıyor. Canon G1x'i bile evde bırakmaya başladım ki Canon biraz daha ufak.


7 yorum:

  1. Merhaba
    DH ve burada yorumlarinizi okuyorum ve takip ediyorum. Sizce Eylul 2013 veya Ekim 2013 aylarinda aciklanmasi beklenen ve Kasim 2013-Aralik 2013 aylarinda Satisa sunulacak yeni OMD serisini beklemeye deger mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. OM-D'nin fiyatı sürekli düşüyor. Yeni çıkacak olanın daha iyi olacağı kesin de fiyat farkı da çok olacak galiba. Ebay'da 700$'a kadar satan var OM-D'yi şu anda. Bu fiyata daha iyi makine az.

      Sil
  2. su anda Singapur yasiyorum. buradaki fiyati 12-50 lensle beraber 1.150 USD . Ben merakla Sony NEX ve OLY omd full frame bekliyorum ama fiyatlarda alir basini gider tabii. Sony NEX-6 1000 USD 16-50 lens ve Official Lens adaptoru ama Sony lensler icin adaptor tabii.

    Bende Canon eski-yeni lensler var biraz daha bekleyeyim diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EOS-M de düşünebilirsin aslında. Yeni EOS-M makine tahminen çok daha iyi olur.

      Sil
  3. EOS M FIYATI 900 USD AMA KULLANIMINI BEGENMEDIM . BU TIP KUCUK MAKINALARDA ARTIK IS GOVDEDE OLMALI

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ABD'de 350$'a kadar düştü, 900$ hayatta verilmez ona. 500-600 normal, 350$ çok iyi.

      Sil
  4. cevaplariniz icin cok tesekkur ederim
    tekrar gorusmek uzere. iyi gunler

    YanıtlaSil