14 Nis 2013

OM-D ile düğün çekimi

TAŞINDIK: http://halkboyleistiyor.com

Dün akşam bir düğünde (düğün öncesi hazırlıklar dahil) OM-D EM-5 ile tamamı RAW+JPEG 630 kare çekmişim. 3 dakika da video var (video işini daha çok NEX-5N + 18-55mm ile hallettim). Sadece 75mm f1.8 kullandım. Standart düğün fotoğrafçısı vardı ama elinde 18-105mm VR ile D90 vardı ve satmak için davetlileri çekmekten düğün sırasındaki özel anları yakalayamadı diye düşünüyorum.
5DMarkIII'ü götürmedim çünkü elimde o aleti görenler bana "fotoğrafçı çocuk" muamelesi yapacaktı (tecrübeyle sabittir). OM-D + 75mm daha ufak ve az dikkat çekiyor.
Yaklaşık 170 kare seri çekim yapmışım. Yanımda yedek pil vardı ama gerek olmadı. 630 çekim + 3 dakika video sonunda "pil zayıf" uyarısı çıktı. Pil ömrüne şaşırdım çünkü resmi pil ömrü 360-420 çekim arası. Seri çekim sayesinde çekim sayısı artıyor ama gene de beklediğimden fazla.
Ekleme: Sonuçlar beklediğimden daha iyi çıktı. 75mm ile uzaktan rahatsız etmeden çekim yaptığım için mükemmel doğal pozlar çıkmış.

5 yorum:

  1. şu 5N de bide vizör olaydı tadından yenmezdi :((

    YanıtlaSil
  2. ustad geniş bir yazı olsa ornekleriyle cok mutlu olurduk:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Henüz makineyi tam tanıyamadım. Adam gibi tanımadan birşey yazmam.
      Ayrıca üstad olmak için "biraz" daha yolum var :)

      Sil
  3. Bende geçen gün biraz kurcalamıştım, gerçekten hoş bir makine yapmışlar. Kullanışlılık olarak nex lerden daha iyi geldi. Birde Aps-c olsa çok iyi olurda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında APSC'den biraz ufak olan algılayıcının avantajları da var. OM-D incelemesinde hepsinden bahsederim.

      Sil