12 Nis 2011

Gazete okumamak mı gerek?

...
KUTUPLARI DEĞİŞEN DÜNYA

Dünya'nın kutuplarının kayma sebebini buldum: Türkiye'de kutuplaşma o kadar güçlü bir duruma geldi ki Dünya'nın manyetik kutuplarını etkiliyor! "Ya bendensin ya onlardan (yani: düşmanım)". Ne kadar yalakasın o kadar iyi yerlere gelirsin, ne kadar muhalefetsin o kadar uzun süre hapistesin :)

Bence diğerleriyle devam edecek (gerçekten öyle bir rapor varsa. Ulan herşeyden herkesten şüphe etmeye başladım...).

Diğer hazret de şöyle buyurmuş: " AKP'ninki tam bir lider listesi görünümünde:
Başbakan Erdoğan birlikte çalışmaktan memnun olduğu, performansını beğendiği, belli bir göreve getirmeyi düşündüğü kişileri (bakanlar, milletvekilleri ve yeniler) ön sıralara yerleştirmiş. Yani o kişilerin mutlaka seçilmesini arzuluyor. Bu listenin temel özelliği "bağımsızlığı"... Yani "dışarıdan" etkilenmemesi... Cumhurbaşkanı Gül'ün tavsiyeleri göz önüne alınmıştır herhalde ama o kişiler aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın tasvip ettiği siyasetçilerdir mutlaka."

Yahu resmen "tek adam"ı tarif ediyor, sonra "bağımsız liste" diyor. Pes yani, tek paragrafta kendiyle çelişmek herkese nasip olmaz. Ayrıca Gül'e yakın isimlerin azaldığını Akit, Vakit, Milli Gazete, Bugün vs.. dahil tüm gazeteler biliyor, bir bu amcanın haberi yok. Bir de zamanında Deniz Baykal için "parti içi demokrasiyi yok etti" diye eleştirenler de aynı kişiler değil miydi? Şimdi Başbakan'ın milletvekillerini seçmesini övüyorlar. Bravo, Brova, Brava!

SEÇİM LİSTESİNDE OLMAYANA KIZ YOK

Yeni Akit'teki bir karikatür olayı ne güzel açıklıyor:


Aynı karikatürün yanındaki haber de tam onu anlatıyor zaten :) Tabi aynı durum AKP'de de var ama Yeni Akit'in bunu yayınlama olasılığı benim gelecek sezon Tekirdağspor'u birinci lige çıkarma olasılığımdan daha düşük (sonradan AKP bu sorunu milletvekili olamayanları "bakan yardımcısı" yaparak çözdü maşallah...) 

Yeni Akit'in manşeti aşağıdaki gibi, kendi yorumlarımı da yazdım:


Diğer "benzer" gazetelerden başlıklar:
- CHP karıştı!
- AKP'de büyük değişim!
- 2023 kadrosu!
- Tasviye harekatı CHP'yi karıştırdı!
- Büyük değişim!
- Ergenekon ve tasfiye isyanı! (CHP için tabii ki :) )
- Değişim kadrosu!
- Yuuuh CHP! (böyle bir başlık görmedim tabi, ama ben bir gazete kurup hergün böyle başlıklar atsam bana da geri ödemesiz devlet kredisiyle gazete ve televizyon, ve hatta gemicik de satarlar mı? Veya vali yardımcısı olabilir miyim?)

Bunlar yüzünden ilk defa sol bir partiye oy veresim geliyor...

AKP'nin sitesinde adayların listesi var. Güzel güzel grafikler ve istatistikler vermişler, bir de tüm adayların olduğu tek bir liste var. "Kadınlar ve gençler aday" diye bağırdıkları için bu listelere biraz dikkatli baktım, nedense kadınların ve 35 yaş altı gençlerin büyük çoğunluğu liste sonlarında, yani tahminimce bunlar seçilemeyecek. Seçilemeyecek sıraya bu adayları koymanın anlamı nedir? Gazete manşetleri için mi yoksa? Örneğin "başörtülü aday" diye gazetelere çıkan kadıncağız 14 milletvekili çıkaran Antalya'da 13. sırada, yani hayatta milletvekili olamayacak ama seçime kadar tahminimce her tartışma programın katılacak ve AKP'nin vitrini olacak.


"Hissedilir sıcaklık"tan sonra "seçilebilir yer adayı" diye bir terimimiz de oldu :)
Off, gene seçim dönemi, gene rezillikler ortaya çıkacak, balık hafızalı halkım gene hepsini unutup seçimden 1 hafta önce kürsüde ağlayacak RTE'ye oy verecek...

Hiç gazete okumayıp kendini fotoğrafa vermek de var ama olmuyor ki...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder