22 Tem 2012

Dunyanin en kotu jiletiyle tanisin

En kotusu mu bilemiyorum, ama benim kullandigim en kotu jilet asagidaki:


Ismini okuyun. Peru'da Lima'da bir marketten "ucuz olsun, idare etsin" diye almistim. Gezilere boyle seyleri tasimayi sevmedigimden genelde kullan-at tipi jiletleri tercih ediyorum.

Evet, amac "kullan-at" ama bu aleti direkt atasiniz geliyor! Yani yeni terim: Kullanmadan at!

Zaten istesen de kullanamiyorsun. Normalde bu tip jiletler 3-5 kullanimlik, ondan sonra kullanmak cok anlamli degil. ama bu alet yarim kullanimlik! Yani trasa baslarken zaten "bir terslik var galiba" diyorsunuz, yarisina geldiginizde alet gorevini tamamlamis oluyor ve "artik beni degistir" diyor.

Altin oran kanunu ve kose kararmasi efekti bile jileti kurtarmaya yetmiyor: Tek tras icin iki jilet lazim.
Ne kadar kotu oldugu isminden belli zaten: "ch" ve "ck" harf gruplari Ingilizce'de bazen "k" olarak okunur (character, back, rack vs..).

Anladiniz mi?

Avrupa'da gormedim ama Filipinler Manila'da bir yerde gordum galiba, belki Turkiye'ye de gelmistir. Benden uyarmasi. Bu markanin daha kaliteli modelleri de olabilir ama bu kullandigim o kadar kotuydu ki, aman digerleri kalsin.

2 yorum:

  1. Merhabalar,

    Blogu çok uzun zamandır takip ediyorum, gerçekten inanılmaz bilgiler veriyorsunuz. muhtemelen ilk açtığım sayfa oluyor (vallahi yalan değil)

    okudukça birşeyler öğreniyor, dağarcığıma birşeyler katıyorum.

    çok paylaşmak istiyorum burayı, arkadaşlarım da görsün istiyorum ama şimdilik çok az kişiye söyledim, diğerlerine söylemeye kıyamıyorum.

    sadece bunu yazmak istedim eheh.

    sormak istediğim sorular olduğu zaman direk iletişime geçmek istiyorum, bir mail verebilmeniz mümkünmü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neden sakliyorsun yahu :) Bilgi paylastikca ise yarar.
      e-posta vermiyim, bir kere denedim ertesi gun tam 150 tane ek spam mesaji gelmisti, hatta e-posta adresime bile girilmis Amerika'dan bir yerlerden.
      Bu blogdaki konulardan ilgili herhangi birinin altina sorabilirsin ya da forum.donanimhaber.com'da da ozelden yazabilirsin.

      Sil