30 Tem 2012

Bosaltin Londrayi

TAŞINDIK: http://halkboyleistiyor.com.

..
Konu basliklari: Komik Haber Servisi; Tamam, Simdi Ciddi Haberler Servisi; Fasist Ulkeye Ornek, Biz Bunlarla Ugrasirken


- Esselam'in Aleykum

- I love you!
- ?? ... ???

...
...
...

 Ne? ... Ne oldu? Garibinize mi gitti? Bak gazetelere gerizekali yorumlar yapanlar gibi cevap vereyim: N'oldu, zoruna mi gitti? Cekemeyen anten taktirsin nihohahahahaaaaaa...

"Selam'in aleykum" dediginde karsilik olarak "Merhaba" diyen Gulben Ergen yukaridaki olaydan onceki 3-5 gun medya lincine ugrarken, cok buyuk ve sayin ve dunya lideri ve Ataturk'ten sonra gelmis gecmis en buyuk basbakan ve Kasimpasali ve dunya lideri ve van minut ve sezeryan ustadi ve dunya lideri RTE de (dunya lideri demis miydim?) kendisine esselamun aleykum diyen bir Arap turiste "Ay lav yu" diye cevap verdi! Haydaaaa, yapilacak is mi bu simdi? Hayir, ben medyaya uzuldum ondan. Olay mayis 2012 sonlarinda meydana geldi. Bu olay komik, ama medyanin bu olayi kapatma cabalari daha da komik. Bu cabalar oyle yere vardi ki, Arap turisti Ergenekoncular'in yonlendirdigini bile ima eden kose yazari cikti!

Ergenekon'un bir numarasi bu adam mi ki?
Arapca bilmeye de gerek yok halbuki.

Siz hic bir turist  kiza "are you sex?" diyer hırt gordunuz mu? Ben gordum. Ukrayna'da santiyedeki Turk isciler yakindaki bir parka girip ellerindeki sarap sisesini gosterip kizlara bunu diyorlardi. Yani "let's fanfinifinfon" demek istiyor arkadas, ama diyemiyor. Anlasiliyor mu? E yani, sonucta biri size Turkce "sen seks misin?" dese ne dedigini anlarsiniz, hele size sarap sisesi uzatiyorsa :) . Bunu deyip amacina ulasan da vardir diye tahmin ediyorum.

Ne alakasi var? Yok, oylesine soyledim. 

Are you sex?

KOMIK HABER SERVISI

Turkiye'de garip olaylar oluyor, ilginc haberler cikiyor. Aslinda Turkiye'de ne zaman garip bir olay olmuyor? Orasi ayri... Asagidaki haberlerin cogu 27 Temmuz 2012'den.

Eglenceli seylerle baslayalim. 

Simdi... Simdi... ... ... Ulan bu ne? Bir de kizimizin fotografini koymussun oraya. Ustume iyilik fitness... Butun Londra'yi mi?

Vallahi saka degil. Gercek reklam yahu! "Minaresiz cami kalmayacak dedik, o kadar!". "Okulsuz köy, ekmeksiz ev, universitesiz sehir kalmayacak" desen anlarim da, Turkiye'de minaresiz cami sorunu mu var? Bu slogan "tekerleksiz araba kalmayacak" demek kadar abes kacmamis mi? "Artik sizin de arabanizin tekerlegi olacak!"..... Iyi iyi hadi bakalim...

Bir gerizekali gazeteci haberi daha. Normal gorme islevimizi zaten beynin yapmasi bir yana, birseylere karar verme de beyne bagli degil mi zaten? Dusunme, karar verme, isteme, nefret etme (kindar genclik), sevme, yalan soyleme vs.. gibi butun hareket ve davranislara beyin karar vermiyor mu zaten? Bunu arastirmaya, hadi arastirmissin haberini vermeye ne gerek var? Yani bu haber "ekmegi dişlerimizle cignedigimiz ortaya cikti" demek gibi birsey. Seks goren beyinmis..... Are you sex?

'Bu haberin neresi komik kardesim?' diyorsaniz siz hic Milli Gazete okumuyorsunuz demektir. Bu haber o gazetede sabit: Hergun sadece yerini ve fotografi degistirip veriyorlar! Ya da bana surekli ayni tip haber denk geliyor. Yani bir kere okusan 6 ay artik okuma, o derece ayni. Adam belki dogru seyler soyluyor da, gazete dedigin biraz da haber falan yapar, basin bulteni olmaya gerek var mi?

Haberi oyle bir yapmislar ki sanki Emine Erdogan halterde, Tayyip Erdogan atmada altinla donecekmis gibi. "Umidimiz var insallah. Davutoglu'yla surekli atış çalışıyoruz. Bazen o daha fazla salliyor bazen ben daha fazla salliyorum".
Bir detay: Erdogan'in kizi da yanlarinda ama onu pek gostermiyorlar. Bu kizcagiz evlenip 5 cocuk yapsa da (evli mi yoksa?) masrafindan kurtulsak. Erdogan kzina dunyayi gezdirdi, yetmedi simdi Olimpiyatlar'a goturuyor. "Biz oy verdik kardesim helal olsun" diyorsaniz da oy orani kadarini devlet versin, kalani Erdogan cebinden versin. Ayrica ogullari neden hic piyasada yok? Imaj icin mi sakliyorlar? Gemicik meselesi, isadamindan Amerika'da burslar ve harcliklar, sanat muzigi sanatcisina carpip kacma haberleri falan biraz forsunu cizdi galiba, hic gorunmuyorlar ortada.

Olay hos degil tabi. Bir basbakan geliyor ve gorevliler durduruyor. Yalniz benim burada biraz derdim var:
1- Neden bu olay surekli bizim basbakanin basina geliyor? Sirf bu sene bu üçüncü olay yanlis hatirlamiyorsam. Erdogan surekli bu tip toplantilarda bir yerden bir yere gecerken organizasyonun korumalariyla bizim korumalar arasinda arbede cikiyor. Neden hep bize oluyor? Bize giciklar mi yoksa biz nerede nasil davranilacagini bilmiyor muyuz? Basbakan fikri degistirip planlananin disina cikabilir, normaldir. Bu durumda ne yapilir? Cevap "hemen diger korumalara saldirilir ve "uleyn uleyn" diye bagirilir" olmamali. Tahminen bu organizasyonlarin guvenlik sefleri vardir. Bu adam aranir, "bak bizim basbakan geliyor" denir en tepeden onay alinir ki basbakan kolayca gecsin. Bence burada bizim korumalarin hırtlığı var, pek is bilmiyorlar. Ya da Turkiye'ye alismislar, herkesi doverek yola getireceklerini saniyorlardir, kimbilir?
2- "Once sert bir bakis atan Erdogan" ne demek lan? Cizgi roman mi karikatur mu ciziyorsun? "Sert bakti! Sonra sag kulagini oynatip aniden hışımla döndü ve dedi ki..."
3- Van minut olayini basbakan degil organizasyon gorevlileri yapmis sanki :)
4- Dunya lideri basbakani pek ipleyen yok mu yoksa organizasyon kurallari mi cok kati? Ornegin Obama gelseydi aynisini yaparlar miydi? Hani dunya lideri ya, o acidan...

Bu niye komik? Hani "sivillesmemiz lazim, askerler elini yonetimden ceksin" diye bagirip durdular ya (kismen hakli olarak, ama amaclari baskaymis megersem), e bu adam general degil mi? Bu da asker? yani Esad'a alternatifin generalden baska yok mu? hani sivil yonetim falan hayalleri?

TAMAM, SIMDI CIDDI HABERLER SERVISI

Elestirmeyi bilmek onemli, elestirilmeyi kaldirmak daha onemli cunku iste o zaman "olmuş" adam oluyorsun. Bazisi hatanin yuzune vurulmasini ya da elestirilmeyi kaldiramaz, iste bu adamlar hala pişmemiş adamlar oluyor. Iste siz de bu tip adamlardansaniz asagiyi okumayin.



Yukaridaki haberleri aslinda "komik haberler" bolumune koymaliydim belki, cunku (bunu cok ciddi soyluyorum) cok aşırı fanatikler haricinde bu laflara inanan artik kalmadi. Neden mi?




Bunlar onlarca benzer basliktan sadece birkac tanesi. Tarafli tarafsiz her gazetede benzer haberler var (malum "hizmet"inkinde daha az, her nasilsa). Yani neymis? Sen aksiyon almadan bagira baira siyaset yaparsan tek kazanacagin sey oy olur, ama gordugun gibi kaybedecek cok seyimiz var. En buyuk, en sert, dunya lideri RTE'nin pesinde muhtesem Osmanli'ya geri donecekken ne hallere geliyoruz? Birak sinirlarini genisletmeyi, kuculme riskin bile var. Zaten esbaskani oldugu BOP'un haritasinda olay belli:

Internette herhangi bir arama motorunda "greater middle east project" diye aratin, yukaridaki haritayi mutlaka biryerlerde gorursunuz. Su anki durum ABD icin daha bile iyi cunku kuzey Suriye'deki kuklalari da rahatca oynatabilecekler.

Eeee? Simdi sen masum ve cahil halki konusarak kandirdin, ama sonuc ne oldu? Ha, gizli amaclarin varsa bilemem...

"Daha cok var, bakalim neler olacak" diye dusunmeyin. Suriye ile cok ciddi ekonomimiz vardi, simdi sifirlandi. Iste sonuclardan sadece biri:



Bu haberler yeni, ama Hatay'daki sorun aylardir var. Orada cok ciddi ticaret vardi, simdi cok basitce "YOK". Basbakan'la Esad'in samimiyetine guvenip kredi ile is kuranlar, arac alanlar, mal alanlar simdi felaket durumda. Suriye'ye yatirim yapan Turk is adamlari da ayni sekilde, oradaki yatirimlarini birakip gelmek zorunda kaldilar.

Yani daha savas falan olmadan ekonomi felaket şekilde etkileniyor.

Butun bunlar olurken AKP de bos durmuyor ve Turkiye'yi de olacaklara hazirliyorlar:


"N'olucak ki?", "Biz fasist miyiz Kuzey Kore miyiz?", "dunya vatandasi var, artik ulusalcilik (ne demekse) cagdisi", Ataturk aslında Ingılız ajanıydı", "Bak CHP 1940'ta neler neler yapmis tüü Allah cezalarini vermesin", "din dusmani Kurtulus Savasi, kahraman padisah" diye diye kimlik şoku yasadik son 4-5 yildir. Oyle bir hipnotize oldu ki halk, ne deseler oylece bakiyor ve kabul ediyor: Tabi ya, dogru ya, yillardir bize yanlis ogretilmis megerse, bak bilmemkim neler yazmis, bak koca basbakan gazete mansetlerini gosteriyor, bak Ataturk megerse ajanmis ulkeyi kurtaracak padisahi arkadan vurmus.

"29 Ekim'i kutlamaya ne gerek var? Biz Komunist Almanya miyiz?", "toren gecitlerine bilmemneye gerek yok, statlarda sadece Kuzey Kore'de bayram kutlaniyor, artik cagdisi bu" diyor biri, sonra hep bir agizdan "yaa evet ya oyle" diye bagiriyoruz. Milli bayramlari bile adam gibi kutlamiyor devlet artik. "Milli Bayram" yahu! Ataturk Bayrami degil, senin ulkenin bayrami! Butun milletle nese icinde kutlaman gerekirken sen unutturmaya calisiyorsun. Neden? Amac milli birlikteligi catlatmak ki zamani geldiginde ortam hazir olsun. (Alevi-Sunni, Kurt-Turk, hatta Beyaz Turk-Normal Turk ayrimi yapmaktan bahsetmiyorum bile).

FASIST ULKEYE ORNEK

Bakin size en "fasist" ulkelerden birini gostermem lazim. 17 Mays bu ulkenin Anayasa Bayrami. Bu tarihte ozgurluklerine kavustuklarini kabul ediyorlar ve her sene bandolarla, bayraklarla, okullarin yuruyusleriyle kutluyorlar. Ayrica halkin onemli bir bolumu geleneksel kiyafetlerini giyiyor (ozellikle kadinlar), kiyafeti olmayan da cok duzgun takim elbise tarzi şık elbiseleri giyiyor.

Baksaniza ne kadar da fasist fasist kutluyorlar? Yuzlerinden fasizm akiyor di mi? Cocuklar fasist fasist omuzlarda falan...

Iste fasizme baska bir ornek. Ogrenciler ogretmenleriyle beraber yuruyor! Ellerinde bayrak falan, ayy tam fasist bunlar!! Arada bandolar falan da geciyor, raptırıraprap diye. Askeriyede miyiz Allah askina?

Peki hangi fasist ulke bu? NORVEC! Dunyanin en zengin birkac ulkesinden biri, yasam standardi ve huzur olarak en yukarilarda, savas gibi bir derdi yok, herkesle arasi iyi, inanilmaz parasi var (100 trilyon Dolar sadece emeklilik fonunda birikti diyorlar). Eee, bunlarin derdi ne de boyle kutluyorlar bagimsizlik gunlerini? Cunku onlarin ... bir hukumeti ve ... bir medyasi yok (bosluklari siz tamamlayin). Oslo'da sabahtan ogleden sonraya kadar bir kortej yolu hazirlaiyor ve yukaridaki fotografta gordugunuz gibi onbinlerce Norvecli yuruyus yapiyor ya da yuruyusu izliyor.

Kuzey Kore nireeee, Norveç nire hemşerim?


BIZ BUNLARLA UGRASIRKEN


Arkadan geciverenler:

Ulan hadi diyelim ki "yabanciya satilsin tamam" dedik, Kuba'nin ne sucu var?  Ben ne sucu oldugunu soyliyim: Cunku Amerika hala Kuba'ya ambargo uyguluyor! Aaaaa, ama bu kanun Turkiye'de cikmiyor mu? Evet, ama kanunu oneren ve cikartan Amerika demek ki. Komple teorisi gibi mi geliyor size? Peki van minut dedigimiz ve "katil" diye bagirdigimiz Israil'e neden mal satiyoruz da ornegin Nijerya'ya satmiyoruz? Siz bir dusunun oyle gelin...


.

Yukaridakilere yorum yok. Kalin saalicakla.

3 yorum:

  1. İçeri alınman yakındır, çok fazla şey anlatıyorsun :(

    YanıtlaSil
  2. Gazetelerden aldiklarim bunlar. Gazeteci olup haber uydursam tamam da, bunlar zaten verilen haberler :) Ki yukaridakilerin bircogu Bugun, Yanisafak, Habervaktim, Taraf gibi gazetelerden alinma. Yani muhalif de degiller (gerci Taraf'in TSK'yla isi bitince son aylarda hukumete saldirir oldu. Okuz oldu ortaklik bozuldu hesabi)

    YanıtlaSil
  3. blog sayfan çok güzel.sadece fotoğraf konusunda bilgili olmadığına sevindim..özellikle siyasetten uzak olmaması gereken bir nesil yetişmesi gerekirken sürekli aman sus bişey olur aman yapma aman etliye sütlüye karışma diye diye maalesef uzak bir nesil yetişti.böyle olunca da sokağından tramvay geçmeye başladığında iyi yönetiliyoruz zihniyetine sahip bir nesil yetişti..fazla uzatmadan her konunu takip ediyorum.sevgiler:)

    YanıtlaSil