29 Mar 2013

Ekipman duzeni

Bir fotoğraf eğitmeni (ve profesyonel moda fotoğrafçısı) arkadaşın dolabının düzeni dikkatimi çekti. Bu dolabın yanında içinde orta format makinelerinin olduğu başka bir dolap daha var ama o biraz daha düzensiz (tam tersi olmasını beklerdim):

Yukarıdan aşağı: Olympus, Sony NEX, Nikon 1 ve kompakt makineler, Canon ve Nikon. En üst katta ve en altlarda boş kutular, kablolar vs.. ıvır zıvır var. Tamirde Panasonic GH2 ve Nikon 300mm f4'ü varmış, ve Canon 600mm f4 IS'ini başka bir odada tutuyor. Zaten aleti bu dolaba koysa çökertir :) Canon tarafında 1DMarkIV kullanıyor ve APS-H algılayıcıdan vazgeçtiği için Canon'u artık sevmiyor :) Son 6 ayda 3 Canon objektifini satmış sırf bu yüzden, ve iki Nikon objektif almış kıllık olsun diye. D800 incelemesinde yazdığım sebeplerden dolayı (moire ve f5.6 ve sonrasında çözünürlük avantajının kaybolması) D800E almamış, "D800 benim için aynı işi yapıyor" diyor. Orta format gövdelerinin ikisi de sayısal devrimden önce alınmış, bu yüzden çok ciddi işler haricinde D800 kullanıyormuş (daha geçen hafta bir bankanın reklam fotoğrafları için D800 kullandığını ben biliyorum, demek ki D800 yavaştan baskın hale geliyor).

Dediğine göre 3 yıl önceye kadar Canikon ikişer raf yer kaplıyormuş, yavaş yavaş aynasızlar rafları ele geçirmiş. OM-D alınca NEX-7'yi satmış ikinci el bir NEX-5N almış, şimdi NEX-7n'i bekliyor. "NEX-6 al" dedim, "EVF'li NEX-5N'i ne yapayım?" dedi.

Norveçliler ilginç insanlar... Ulan paran var, onu da al onu da işte...

İçim gitti :) Böyle bir dolap lazım her eve (içindekilerle beraber). Düzen yapmış adam. Ama kapakların cam olması lazım. Dur bakalım, evin dekorasyonunu değiştitirken bütçeye böyle bir dolap sokuşturabilirsem...


2 yorum:

  1. bir body'yi satıp -ki satabilirse o da- üzerine para ekleyip yeni body alabilen ülkem fotoğraf meraklılarına böyle bir yazı yazılır mı? O Norveçli vatandaşa ıslak meşe odunu ile dalınsa Türk fotoğraf severleri adına yeridir. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Body" değil "gövde" :)
      Amca bu işten para kazanıyor normaldir. Ayrıca Türkiye'de de buna benzer dolaplar gördüm. Tek farkları onlar biraz daha eski, bu dolapta daha yeni ekipmanlar var çünkü her sene bir-iki şeyi yenilemeye çalışıyor.

      Sil