27 Mar 2011

Peşinden koşuyoruz!

"Ergenekon Soruşturması'nı yüzde yüz destekliyorumEğer vesayet rejimi vedarbeler son bulacaksa... Bu ancak Ergenekon Davası sayesinde mümkün olacak.
Peki, bu soruşturmada yanlışlar yapılmıyor mu? Elbette yapılıyor. Ama Türkiye'nin mevcut şartlarında aksi mümkün değil.
Ben durumu şuna benzetiyorum:
Katili teşhis etmişiz; işte orada!.. Ama o da bizi fark edip kaçmaya başlamış... Yakalamak için arkasından koşmaktayız... Katille aramızda sürüyle masum insan var... Kan ter içinde koşarken, istemeden de olsa onların ayaklarına, hatta daha kötüsü, nasırlarına basıyoruz..."

Yukarıdaki yazı güzide bir yazarımızdan. Türkçesi: Davaya-kanıta gerek yok, suçu-suçluyu "biz" zaten belirledik. Hukuk falan hak getire. Dava başlamadan "biz" kararı verdik. "Biz" kim? Neden kan ter içinde koşuyorsun?
Adam amaçlarını itiraf ediyor yahu resmen...
Tüm soruşturmanın delillerinin bel kemiği "gizli tanık sistemi"nin AKP döneminde geldiğini yeni öğrendim (Osman Kaçmaz bir programda bahsetti, sonra internette basit bir arama yaptım). Peki "özel yetkili savcılar" kanuna ne zaman girdi? Yani bu davanın hazırlıkları senelerdir yapılıyormuş meğersem. Gizli tanık nedir yahu? Gizli kanıt da olabilir mi mesela? Veya gizli dava? Gizli savcı, gizli hakim? Bu dava başladığından beri adam gibi kanıt gören var mı? Gizli kanıt? Elimizde somut birşey olsa da biz de lanetlesek suçluları, ama yok da yok. Öh yani...
Çok cahilim çoook. Kanun işlerinden hiç anlamam, ama salak da değilim (sanıyorum). Ya da politika ve dünya işlerinden kendimizi soyutlasak mı?
Bu arada bir eğlencelik: http://www.zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=89693

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder