2 Mar 2011

Bikmadan usanmadan

...
Bu linkte Lozan Anlasmasi var, merak eden girip okusun.

Yeni Akit okumus bile demek ki, ilk sayfasinda N. Erbakan'in vefati ile ilgili yazisinda hemen Lozan ile baslamis:


Erbakan'a Allah rahmet eylesin. Sevmezdim ama ulkeye mutlaka katkisi olmustur, ayrica profesor adamdı. Bir liderlik vasfi vardi, agirligi vardi. Ornegin Demirel'i de sevmem ama saygi duyarim.

Simdi Erbakan'i anlatmak istediginiz bir yazida daha ilk uc paragrafta Lozan'in isi ne? Erbakan ile Lozan'i imzalayanlar arasinda zitlik olusturmak istemek, Ataturk ve arkadaslarini kotuleyerek Erbakan'i yuceltmek ne garip (bunun yerine hakaret dolu bir laf da aklima geldi ama sizin hayalgucunuze birakiyorum) bir anlayistir? Yukaridaki yazida ilk uc paragrafi cikarsan zaten adamin misyonunu anlatmis oluyorsun.

Bu tip gazetelerin ne kadar gercek gundemden habersiz olduklarina kanit: Diger gazetelerde en altta da olsa verilen "Gelir ucurumu buyudu" haberi Akit'te yok. Bu haberi bilerek bas sayfaya koymazsan ben senin iyi niyetinden suphe ederim.

Asagidaki haber Sabah'tan, hem de altalta duran iki haber:


Yuzbinler mi milyonlar mi? Aslinda milyonun icinde yuzbinler de var :)

Bu arada gazetelerde onemsiz haberler de cikti:


"Dis acik Ocak'ta %89 artti" haberi o kadar onemsizmis ki, ufacik verilmis ve detay 11. sayfaya atilmis. Yukaridaki haberler muhalif gazetelerden degil, yanlis anlasilmasin.


Bunu bilmeyen varsa ozetliyim: Calistiginiz firma maasinizi bir bankaya yatiriyor. Diger bir banka "bana gel, ben sana soyle bir guzellik yaparim" diyor. Iste bankalar bu tip "guzellikler"in kendilerine zarar verdigini dusunup "kimse yapmasin" karari almislar. yani resmen monopol/oligopol olusturuyorlar, ve utanmadan "aslinda sizin iyiliginizi dusunuyoruz" diyorlar. Pes yani. Insanlar issizlikten kirilirken bankalarin rekor karlar elde etmesi Ingiltere'de bile inanilmaz tepki cekmeye basladi (Ingiltere'de genclerin %20'sinden fazlasini issiz oldugu soyleniyor).

Turkiye'nin en buyuk sorunlari bazi gazetelerde ufak haber olarak veriliyor, bazilari hic vermiyor, boyle olunca mansetten verenler marjinal kaliyor.

Ama ekonomi iyiye gidiyor, Turk milleti gelisiyor, zenginlesiyor. Hic ekonomik sorunumuz yok, en buyuk dertlerimiz asker/danistay/basortusu/muhalif gazeteciler... mi?

28 Subatcilar'i "darbeci, yuuh" diye kotuleyerek oy pesinde kosan RTE bu kadar yildir neden bir tanesi hakkinda dava acmadi merak ediyorum. Darbeler bir ulkeyi savastan daha kotu etkiler, ama RTE ve arkadaslari oyle dusunmuyor demek ki. Ortada yapilmis bir eylem varken (28 Subat), "yapabilirlerdi" diye yuzlerce insani (Balyoz) icerde tutmak nasil bir mantiktir ki?

Of icim daraldi gene...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder