Adobe Bridge'in faydalari saymakla bitmez. Bilmeyen icin kisaca bahsedeyim. Bridge Turkce'de "kopru" demek. Adobe'nin urunleri dallanip budaklandikca aralarinda entegrasyonu saglamak isteyen Adobe boyle bir "kopru"yu 2005'te cikan CS2'ye (Creative Suite 2 - Yaratici Takim/Ekip 2. - Film ismi gibiymis) dahil etti. Daha once de benzer bir program vardi ama yeni versiyon cok buyuk yenilikler getirip basit bir fotograf goruntuleyici olmaktan cikti ve basli basina bir program oldu.
Bridge ile fotograflar haricinde Acrobat, Encore. Illustrator, InDesign, Premiere gibi diger Adobe dosyalarini da yonetebiliyorsunuz (zaten bu yuzden adi kopru degil mi?). Diger programlari kullanmadigimdan detaylari/incelikleri cok bilemiyorum.
Asagida ana pencere var:
Ekran goruntusune Winamp da girmis, o kadar yaziyi yazdiktan sonra yeni bir tane yaratmaya usendim. Neyse ki sarki guzel :)
Piyasada bircok isimlendirme programi var. Bunlarla ornegin tum dosyalarinizin basina isminizi ekleyebilir, 0001-0002-0003 seklinde artan dizi seklinde adlandirabilir, veya yaratilma tarihlerini dosya adina ekleyebilirsiniz.
Bridge programinda da benzer bir arac var: "Batch Rename" (Toplu yeniden isimlendirme. Bazi Turkce'ye cevirilerde bu "yigin" olarak geciyor ama "Toplu" daha iyi sanki). Istediginiz fotograflari secip sag tiklamayla "Batch Rename" secenegiyle asagidaki pencereyi aciyorsunuz:
Her fonksiyonu aciklamadim ama yeterlidir umarim. Bu asamadan sonra "Rename"e basip adlandirmayi bitiriyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder