18 Tem 2011

Yarınlar bizim için geç artık

...
HELAL GIDA SERTİFİKASI TSE'NİN İŞİ DEĞİL

Peki kimin işi? Tabii ki GİMDES'in! GİMDES ne? (GİMDES = Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği).


Yani TSE yeterince iyi altyapıya sahip değil, ama bu amcaların altyapısı var? Ne gibi bir altyapı lazım bu iş için? TSE her birşeye bakabiliyor da buna mı bakamayacak? Yoksa bu işi sen yapıp eşek yüküyle para kaldırma peşinde misin?

İDDİA, BELİRTİLDİ, ... GÖRÜŞÜ HAKİM, UZMANLARA GÖRE..

Aşağıdaki haberin Türkçesi: "Merhaba, bizim bir fikrimiz var da, onu direkt size aktaramıyoruz, en iyisi üçüncü kişilerin ağzından size aktaralım":


Biri iddia etmiş, diğeri belirtmiş, bir diğeri "hani bana hani bana" demiş. Kim iddia etmiş? Belirten kim? Meçhul...

Dikkat ediyorum, son birkaç yıldır her PKK saldırısında "Ordu suçlu, aslında bu işi ordu yaptı, zaten PKK'yı ordu istiyor" şekli yorumlar arttı. Neredeyse hep PKK haklı, ordu sürekli hatalı.

Nasrettin Hoca ne demişti? "Hırsızın hiç mi suçu yok?"

BU ARADA...

Bu arada bu tip gazetelerde Suriye ile ilgili pek bir haber göremiyorum, halbuki daha geçen gün Hafız Esad'ın ipi İstanbul'da Hafız Esad Paşa Yalısı'nda çekildi. Hillary Clinton 13 şehit için değil, bu iş için ve İsrail'le aramızı düzeltmek için gelmiş demek ki. 2-3 gün önce de Kaddafi ile ilgili karar Türkiye'de alınmıştı. Çok ilginç bir ülke olduk vesselam, Amerika'nın sevmediği ülkelerle ilgili kararlar Türkiye'de alınmaya başladı, halbuki bu ülkelerle inanılmaz ticari ilişkilerimiz vardı daha düne kadar. Bu işten Türkiye zararlı çıkacak ama bakalım ne zaman anlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder