8 Kas 2013

Facebook'a her türlü küfürü etmek serbest

5 Kasım tarihinde, bir milletvekiline "Or.spu" diyen birini şikayet ettim. Facebook'ta böyle "yorum"ları çok görüyoruz tabi ama eğer şikayet edersem Facebook'un ne tepki verdiğini görmek istedim. Sırf meraktan, yoksa böyle işlerle uğraşsam kafayı yerim tahminen :)

Konuyu bir daha açıklayayım: Malum gruplardan birinde Şafak Pavey aleyhinde bir paylaşım yapıldı, altına da vatandaşın biri "Or.spu" yazmış (açık haliyle).
1) Kadın bir milletvekili
2) 1 bacağı ve 1 kolu yok
3) Milletvekili veya fiziki bir özrü olmasa bile böyle bir laf "suç"a girer

Facebook'tan gelen cevabı ekte gösteriyorum. Facebook'a göre bu laf "Nefret söylemi ya da sembolleri içermiyor"muş. Yani Facebook'a göre birine "Or.spu" demek sorun değil, fikir özgürlüğü sınırları içerisinde, bu yüzden ortada bir ihlal yokmuş.

Buradan şunu çıkarıyorum: Ben burada Facebook'a "Or.spu" desem hiçbir sorun olmaz, çünkü bu laf nefret söylemi içermiyor. Yani siz de Facebook için "or.spu" lafı kullanabilirsiniz, Facebook böyle lafları sallamıyor.

Ya da Facebook'un Türkiye ofisinde fazlaca aktosun var, bilemiyorum...
 

1 yorum:

  1. Hey clever points.. now why did not i consider those? Off topic slightly, is that this web page sample merely from an bizarre installation or else do you use a custom-made template. I use a webpage i'm seeking to improve and effectively the visuals is likely one of many key issues to complete on my list.Sarah Berger

    YanıtlaSil